Tuesday, 20 August 2013

Senarai CCRIS bagi peminjam PTPTN hadiah baru BN untuk anak muda

CCRIS tu apa? ccris tu stand for central credit reference information system dan sistem ini merupakan pusat rujukan wajib bagi bank-bank untuk semak rekod pembayaran dan pinjaman pelanggan yang memohon kemudahan kewangan ..dan biasanya hanya peminjam yang mempunya rekod yang bersih sahaja diluluskan permohonan dan mestilah tidak mempunyai tunggakan untuk 2 bulan bagi 3 bulan berturut-turut.. jadi jika semakan dibuat ada yang kantoi dgn syarat ini makanya sebarang pinjaman tidak akan diluluskan... jadi inilah cara baru kerajaan BN desak anak muda terus bayar pinjaman PTPTN yang serupa ah long.. (entry lain saya akan terangkan macamna kiraan ptptn tu..) persoalannya bagi siapa yang mempunyai pinjaman dan baru hbs belajar mmg akan gagal dlm urusan pinjaman kerana..PTPTN hantar surat tuntut bayaran selepas sahaja pelajar tamat belajar..dan ada yang masih gagal dapat pekerjaan sesuai bertahun tahun selepas tamat pengajian..siapa je yang bertuah dapat kerja sebaik tamat belajar dgn gaji yang menarik??jadi mmg confirm la nama akan masuk senarai CCRIS sbb kerajaan kata akan dimulakan pada bulan ini dan akan mengikut bilangan tunggakan yang gagal dijelaskan.. makanya siapa yang hanya bayar dgn kadar min sebelum ini juga bakal disenaraikan dlm CCRIS itu sbb PTPTN ada memberi kelonggaran pelajar boleh buat bayaran minimum.. dan juga proses penukaran sistem ujrah yang tidak begitu memberi perbezaan ketara dari segi penjimatan kadar faedah 3% konvensional dan 1% islamic(ujrah)..dgn cara senarai pinjaman ke pusat CCRIS adalah cara terdesak BN untuk kaut pelaburan yang dibuat semasa kempen PRU... tidak dinafikan ada yang mampu jelaskan bayaran PTPTN ini namun bagaimana nasib mereka yang kurang berkemampuan dari banyak segi? Tahniah kepada anak muda yang sokong berani mati UMNO dalam PRU 13.. dan mak bapak yang di kampung kalau selepas ini anak tamat belajar x boleh beli kereta kerana CCRIS PTPTU ni jangan nangis ye.. mmg anda org bijak sbb PR dah offer lupus hutang PTPTN dengan hasil yang begitu banyak untuk negara ini..lepas ni kita tunggu apa lagi hadiah kejutan dari BN... agak2 BRIM 1200 dapat ke x tahun ni..mcm gaya nak kaji semula..para pengkaji buntu cari jalan ..ermmmm selamat berhempas pulas membayar PTPTpu P/S ada kwn2 di bank sudah mula mengeluh dgn idea baru kerajaan ini..sbb kebanyakan pekerja bahagian credit bergantung kepada loan yang diluluskan dan komisyen dibayar atas target yang di capai.. kalau ramai yang ccris alamat sia-sia proses loan...gaji pokok cukup ke bagi executive bank -fresh graduate..gaji bank adik PM basic rm 1750 ..rhb ada yang rm1500...on contract basis x blh claim mileage..dan xda kemudahan lain yg akan dinikmati sebagai pekerja..union pun xda...kena harap duit komisyen kalau capai target la...kalau ramai yg failed permohonan bagaimana kesan industri automotif dan hartanah??? terima kasih BN ..anda menang rakyat senang hahaha

2 comments:

  1. Hari yang baik untuk semua warga negara Indonesia, nama saya Nurul Yudianto, tolong, saya ingin berbagi kesaksian hidup saya yang sebenarnya di sini di platform ini sehingga semua warga negara Indonesia berhati-hati dengan pinjaman peminjam di internet dari NIGERIA dan lainnya bagian dari AFRIKA,

    Setelah beberapa waktu mencoba mendapatkan pinjaman dari lembaga keuangan, dan terus ditolak, saya memutuskan untuk mengajukan pinjaman online tetapi saya menipu dan kehilangan Rp18,7 juta, untuk seorang wanita di saudi arabia dan Nigeria.

    Saya menjadi sangat putus asa dalam mendapatkan pinjaman, jadi saya berdiskusi dengan teman saya Ny Rika Nadia (rikanadia6@gmail.com) yang kemudian memperkenalkan saya kepada Lady Esther, manajer Cabang Access Loan Firm, jadi teman saya meminta saya untuk melamar dari LADY ESTHER, jadi I Screams menuangkan dan menghubungi LADY ESTHER. via email: (estherpatrick83@gmail.com)

    Saya mengajukan pinjaman sebesar Rp200 juta dengan tingkat bunga 2%, sehingga pinjaman disetujui dengan mudah tanpa tekanan dan semua persiapan dilakukan dengan transfer kredit, karena tidak memerlukan jaminan dan jaminan untuk transfer pinjaman, saya diberitahu untuk mendapatkan sertifikat perjanjian lisensi untuk mentransfer kredit saya dan dalam waktu kurang dari satu setengah jam uang pinjaman telah dimasukkan ke dalam rekening bank saya.

    Saya pikir itu lelucon sampai saya menerima telepon dari bank saya bahwa akun saya telah dikreditkan dengan jumlah Rp200 juta. Saya sangat senang bahwa akhirnya Tuhan telah menjawab doa saya dengan buku pinjaman dengan pinjaman awal saya, yang telah memberi saya keinginan hati saya.

    Semoga Tuhan memberkati LADY ESTHER untuk mewujudkan kehidupan yang adil bagi saya, jadi saya menyarankan siapa pun yang tertarik untuk mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Mrs. LADY ESTHER dengan baik melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) atas pinjaman Anda

    Akhirnya saya ingin berterima kasih kepada Anda semua karena telah meluangkan waktu untuk membaca kesaksian hidup saya yang sebenarnya tentang kesuksesan saya dan saya berdoa kepada Tuhan untuk melakukan kehendak-Nya dalam hidup Anda. Anda dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut melalui email saya: (nurulyudianto2@gmail.com) Salam

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum

    WhatsApp Only::::{+33753893351}
    Email:::::::{{aditya.aulia139@gmail.com}}
    {{iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}}

    Nama saya Aditya Aulia saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada yang baik bisa keluar dari transaksi online tapi semua keraguan saya segera dibawa untuk beristirahat saat teman saya mengenalkan saya. untuk Ibu pada awalnya saya pikir itu masih akan menjadi permainan bore yang sama saya harus memaksa diri untuk mengikuti semua proses karena mereka sampai pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan karena permintaan oleh proses saya bisa mendapatkan pinjaman sebesar 350jt di rekening Bank Central Asia (BCA) saya saat saya waspada di telepon saya, saya tidak pernah mempercayainya, agaknya saya bergegas ke Bank untuk memastikan bahwa memang benar ibu kontak sekarang mengalami terobosan pemanasan jantung dalam kehidupan finansial Anda melalui apakah itu BBM INVITE-nya: {D8980E0B} atau apakah kamu ingin mengkonfirmasi dari saya? Anda bisa menghubungi saya melalui surat saya: {aditya.aulia139@gmail.com} dan juga Anda bisa menghubungi perusahaan CREDIT UNION DAYA LESTARI via: {mail:iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}

    ReplyDelete

Tinggalkan Komen Pedas Anda Di Sini