Friday, 31 October 2014

Pengisian baru strategi baru. .Dpedas FM

Assalamualaikum. Alhamdulillah dapat membuat sedikit coretan setelah lama tidak terisi di ruangan ini. Mengikuti gelombang politik tanahair semua parti dilanda gelora. Bukan senang mengurus perbezaan pendapat lantaran ada la kocakan. Namun pejuang dan pemimpin masih lagi boleh duduk semeja bergelak tawa.itu biasa dalam parti. Namun berbeza dgn kita di bawahan ini, ada yg bertindak gangster tidak semena mena kerana mungkin rasa sangat kuat berbanding org lain. Ada yang jumpa pintu depan keluar pintu belakang. Satu gang tp lain idealogi lantaran ada la cerita cerita kurang enak didengar. .biasalah selagi bernama manusia. . Apapupun akhirnya penentuan halatuju itu kita sendiri tentukan.baik buruk adalah pilihan sendiri. Kalau bercakap soal organisasi dpedas tidak terlepas dari itu. Kini saya maklumkan penarikan diri dj dj yang ada dalam dpedas. Yang kekal bersama dj roy ialah dj one dari konti kijal , kemaman .walaupun beliau akan bersiaran 2 minggu sebulan kerana tuntutan kerja. Yang lain Mereka memilih perjuangan sendiri, ada yg membuka sendiri, ada yang kerana kekangan masa atas faktor kerja dan sebagainya. Semakin rancak dunia penyiaran online. (bukan ditendang ya mereka sendiri mengundur diri , jika ada dakwaan mereka ditendang dari pihak pengurusan dpedas itu adalah cerita tidak berasas sama sekali. ) semua bukti pengunduran ada disimpan rapi. saya mewakili pengurusan dan warga dpedas mengucapkan selamat maju jaya kepada semuanya atas khidmat bakti mereka walaupun ada yg hanya bernama dj tp bersiaran sesekali. Malah ada juga yg tidak dikenali oleh pendengar pendengar. Itu bukan satu masalah.selagi pernah bertugas maka Itu adalah sumbangan mereka kepada semua pendengar dpedas fm. Walaupun dilihat kecil besar maknanya kepada mereka yg dahagakan maklumat dan ilmu semasa. Perkara biasa sesebuah organisasi pekerjanya datang dan pergi. Siapa yang faham kaedah organisasi terutama pernah didalam dunia korporat pasti sedia maklum hal ini. Namun jika ada yang ingin melihat dgn pengunduran dj dj adalah satu petanda untuk menghancurkan dan menguburkan dpedas itu adalah angan angan . .selagi nyawa dikandung badan kami akan terus berjuang sedaya mungkin dengan cara sihat.cara dan permainan kotor bukan sifat kami. Hanya mgkn berkubur jika kami dijemput ilahi. . . Fitnah dan cerita rekaan ini sudah biasa kami hadapi dari awal kemunculan dpedas. Sudah sebati utk dihadapi. Biarlah apa sahaja kata kata manusia yang pasti Allah menilai setiap apa yg kita lakukan. Walau ada yang terikut rentak permainan syaitan yang suka akan kehancuran dan pengkhianatan semua pun atas fikiran dan tindakan serta pilihan masing masing. KINI dpedas akan kembali kepada format asal sbg suara revolusi rakyat malaysia dan membawa Teguran kepada semua . Betul atau salah pendengar budiman yang tentukan.tugasan kami menyampaikan pandangan mengikut fakta tertentu. Kini visi baru iaitu Syukuri persamaan, raikan perbezaan, kukuhkan persaudaraan . .bersama dpedas fm . Kami sedang merangka untuk memperkemaskan dpedas fm supaya menjadi media yang berkesan dan bermanfaat kepada semua serta bercita cita untuk memberi imej korporat dari segi pengurusan, penyampaian, dan peralatan dan kemudahan kepada dj dj. Jadi siapa yang berminat untuk menjadi sebahagian dari warga dpedas fm. Tunggu pengumuman akan datang. Stay tune .

Iklas dari Cikta
Pengurus dan pemilik dpedas fm.

posted from Bloggeroid

Saturday, 11 October 2014

Kenyataan KHAS

Assalamualaikum Wbt.
Terima kasih atas keprihatinan jabatan amal mersing dan pendengar yg tercari cari kemana hilangnya djroy. DJ ROY masih ada dlm dpedas fm dan berehat sebentar sementara konsep asal dpedas fm sebagai suara revolusi rakyat malaysia dapat dikembalikan kepada bentuk asal penubuhan yg bebas. Jika ada angin angin yg mengatakan dpedas akan diambil alih dan bertukar hakmilik atau dijual adalah tidak akan berlaku.Dpedas FM adalah milik persendirian saya dan keluarga yg tidak akan dijual beli kepada mana mana pihak yg berminat . Terima kasih atas pandangan anda. InsyaAllah kami akan kembali semula tidak lama lagi dgn konsep BEBAS dan PEDAS dan tidak akan menjadi suara mana mana parti politik kecuali utk menegur yg salah dan mewarwarkan yg BENAR. -
CIKTA
Pengurus Dan Pemilik radio internet dpedas fm.

posted from Bloggeroid

Sunday, 22 June 2014

Dalam sejarah Radio Online

Kali pertama statistik radio internet di Malaysia mencipta rekod "people talking about this mencapai angka puluhan ribu. Teruskan sokongan kepada dpedasfm dan dengarkan siaran kami untuk info info dan siaran bermutu dan berilmu. #suararevolusirakyatmalaysia




Dalam sejarah Radio Online

Kali pertama statistik radio internet di Malaysia mencipta rekod "people talking about this mencapai angka puluhan ribu. Teruskan sokongan kepada dpedasfm dan dengarkan siaran kami untuk info info dan siaran bermutu dan berilmu. #suararevolusirakyatmalaysia

Wednesday, 21 May 2014

Jumpa Di Sini Ya .... Karnival Kesenian Islam


Jangan lupa sayangku semua, yang berkunjung ke Teluk intan masa hari mengundi Wajib Singgah di sini dahulu sebelum balik ok... warga Perak dan yang berdekatan serta berkesempatan dijemput meriahkan Karnival & Kesenian Islam ni. Boleh jumpa Ali xpdc, Wahid Senario dan lain lain... Dj2 dan krew Hangat dan Pedas radio internet dpedasfm pun ada tau ...sape nak jumpa, nak selfie nak beli produk pun ada...yang penting Selfie dengan orang bukan dengan Panda ...oppps . oleh kerana hari tersebut hari pengundian PRK Teluk Intan, jadi jangan lupa singgah lps mengundi ok .... 




Saturday, 12 April 2014

Perasmian Radio dan Karnival Mahabbah Rasul

Berlangsung dari 11-14 April 2014 jangan lupa beramai ramai ke karnival Mahabbah Rasul Di Kota Kuala Muda.... dan Nantikan Perasmian sebagai Rakan Media dalam misi menawan kembali Negeri Kedah dalam PRU 14.... pelbagai program menarik dan ikuti siaran secara langsung melalui radio internet DPEDAS FM



Thursday, 20 March 2014

Entry Berbayar: Minuman tenaga Walit Strong

Siapa suka minum air minuman tenaga mcm red**** atau pearl kc* atau long**** , atau air yg dutanya adalah pelakon dan pelawak terkenal tu terutama bila long distance journey kan,pemanduan lama kan jadi bolehlah cuba produk  ini keluaran orang Islam dan bumiputera ni yang diperbuat dari sarang burung walit madu serta kurma ,rasanya sedap dgn 3 perisa iaitu apple kurma,honey ,dan original.,dan khasiatnya banyak,selain mengurangkan rasa mengantuk dan keletihan badan,elok juga utk wanita yg ingin menjaga kecantikan dalaman, serta blh mengurangkan kebas kaki ,sakit pinggang serta sesuai utk PEROKOK tegar yang mahu mengurangkan kesan dari nikotin serta cegah dari sakit jantung selain dari mengurangkan batuk ,lelah ,asma,demam,resdung dan kurangkan kahak.bagaimana cara nak beli? Ok mmg tiada dipasaran pasaraya besar @ petrol pump so bg yg nak beli atau jadi agen blh hubungi 012 5296773 (fizal) 017-4474890 (kamarul) .bagi yang tinggal di pantai timur temui mereka di pesta flora di RTC Kota bharu bermula 20 -29 March 2014. rugi x rasa,sedap dan memberi kesegaran badan. Support produk org kita :) dan jom ramai ramai like FB Pearl Walit Global, ada macam-macam update terkini dan  testimoni dari pengguna minumam Walit Strong ini PEARL WALIT GLOBAL  



sedap diminum sejuk 








posted from Bloggeroid

Friday, 28 February 2014

Entry Berbayar: Orang Utara jom terjah ATAN PERABOT

Istimewa untuk pendengar radio DPedas fm.
Pada anda yang ingin mendapatkan perabut berkualiti untuk kegunaan pejabat ataupun rumah sendiri boleh kunjungi ''ATAN PERABUT'' Kg Kabu 10, Sg Limau, 06910 Yan, Kedah. Lokasi untuk tempahan PERLIS, PERAK serta KEDAH.

Boleh hubungi Sdr Safwan pemilik berdaftar dengan kementerian kewangan di talian 017-448 0214.
InsyaALLAH kepuasan anda jaminan kami bagi mendapatkan perabut berkualiti dan harga berpatutan.


JOM SUPPORT BUSINESS ORANG KITE 



Wednesday, 26 February 2014

SIARAN LIVE DPEDAS FM


 Yang dekat jom datang meramaikan yang jauh dengarkan siaran ini melalui radio internet dpedas fm.


27/02/2014

28/02/2014

7/03/2014

DENGAR DAN LIKE PAGE KAMI

LIKE PAGE KAMI DAN DENGAR SIARAN KAMI DPedas fm dan page Program Live Radio Internet Dpedas FM tanda sokongan anda. SEIKHLASNYA KAMI TIDAK MENGENAKAN SEBARANG BAYARAN DARI PIHAK PENGANJUR MAJLIS, JADI KAMI INGIN MEMOHON SEDIKIT SUMBANGAN DARI PENDENGAR BAGI KERJA-KERJA LIVE INI, Jika ada diantara pendengar sudi memberi sumbangan atas kerja-kerja live ini, kami amat hargainya. semua sumbangan bolehlah bank in ke akaun PUAN ROZITA BINTI HARON (CIK TA) ,
NO AKAUN 162106494609 (MAYBANK)
CALL ATAU SMS 0192076063 UNTUK KETERANGAN .

jazakallah khairan pada sahabat2 yang sudi membantu bagi kerja-kerja live ini , moga dimurahkan rezeki.

siaran kami boleh didengari melalui :
http://dpedasfm.blogspot.com/
http://www.thinkbug.com/Radio/Play/158629/none/DPedas_FM
http://tunein.com/radio/dpedas-fm-s204172
atau melalui handphone
download tunein kemudian seach dpedasfm




Monday, 20 January 2014

Siaran Live Anjuran Dpedas FM Sembang Santai Anak Muda ...Jangan Lupa beramai -ramai

KONTI PERAK , akan menganjurkan program santai sembang2 anak muda FELCRA CHANGKAT LADA bersama artis jemputan. Jom anak muda changkat lada kita memeriahkan program yang pertama anjuran dpedas konti perak. Insyallah dj-dj , crew dpedas fm dan pengurusan akan hadir bersama anak muda changkat lada .

9 MLM 25/01/2014 di Tapak Pasar Minggu Changkat Lada. 

Thursday, 2 January 2014

Jangan Lupa Sahabat Pendengar ke Teluk Intan

like dan share .... tanda sokongan anda pada kami .
dengan kami melalui
http://dpedasfm.blogspot.com/
http://www.thinkbug.com/Radio/Play/158629/none/DPedas_FM
http://tunein.com/radio/dpedas-fm-s204172
atau handphone
download tunein kemudian search dpedasfm.
PENTAS ANAK MUDA
Pemimpin Mewah Rakyat Menderita
04.01.2014 (Sabtu) Jam 9:00mlm
Markas Pas Kg. Bahagia Teluk Intan
dibawa secara eksklusif oleh radio interner DPedas fm

like page kami tanda sokongan
siaran kami boleh didengari melalui :
http://dpedasfm.blogspot.com/
http://www.thinkbug.com/Radio/Play/158629/none/DPedas_FM
http://tunein.com/radio/dpedas-fm-s204172
atau melalui handphone
download tunein kemudian seach dpedasfm
 
JUMPA DI SANA DISANA DI SANA